|
|
|
... torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
... |
2024-02-12 04:54:06 |
|
|
|
|
|
|
... héja
ELKÉSZÍTÉS
1 Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Szükség esetén egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)
2 Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk... |
|
2024-02-10 22:05:33 |
|
|
|
|
|
|
... torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
... |
2024-02-09 21:21:10 |
|
|
|
|
|
|
... zöldség fasírt, mely így készül: a lereszelt zöldségekhez egész tojást, ételízesítőt, borsot, kakukkfüvet, kevés komlót, fokhagymát, és annyi lisztet vagy zsemlemorzsát keverek, amennyit a massza felvesz. Evőkanállal kevés olajba szaggatva kisütöm.
Tudom, sokaknak bizarrnak tűnhet a komló konyhai használata, de bíztatok mindenkit, kóstolja meg, nem fogja megbánni!... |
|
2024-02-07 22:41:42 |
|
|
|
|
|
|
Naponta 1-2 evőkanál mákőrlemény joghurtban elkeverve vérképző és csonterősítő, jót tesz az agynak, támogatja az immunrendszer, a szív- és érrendszer egészségét, segít, ha súlyfelesleged van, ráadásul szépíti a bőrt és hajkoronát. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot!
Mi az a mákliszt vagy mákőrlemé... |
|
2024-01-14 21:39:29 |
|
|
|
|
|
|
... torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
... |
2024-01-09 23:13:22 |
|
|
|
|
|
|
... hummusban. Hagyományosan főtt és pépesített csicseriborsóból készül, tahinival, olívaolajjal, citromlével és fűszerekkel.
A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
A csicseriborsócsírát vagy a párolt csicseriborsót bármilyen salátához adhatjuk. Ezenkívül levesek, mártogatósok é... |
2024-01-08 23:28:56 |
|
|
|
|
|
|
Franciaországban él egy "édes" hagyomány vízkeresztre, illetve az azt követő napokon. Ekkor fogyasztják az ünnep süteményét, a Galette des Rois-t, amely minden cukrászdában és pékségben kapható ilyenkor, sőt sokan otthon saját maguk készítik el! A süteménybe belesütnek egy ... |
2024-01-07 12:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk
kicsit hűlni, hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és 3 evőkanál lisztet,
fűszerezzük. Jól összedolgozzuk és ha túl lágynak tűnik a massza,
még adunk hozzá kevés lisztet. A kezünkkel fasírtokat formálunk a
masszából, megforgatjuk őket zsemlemorzsában és forró olajban
kisütjük.
... |
2024-01-07 07:25:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
400 g krémes tehéntúró,
190 g joghurt,
5 kanál cukor,
3 kanál búzadara,
3 kanál liszt,
1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya,
2 db tojás,
1/2 kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat mixerrel, adjuk hozzá a túrót és a joghurtot,
kavarjuk jól össze.
Lassanként keverjük bele a b... |
2023-12-16 11:01:40 |
|
|
|
|